Brandnetelsoep uit de Dordogne

 

 

Jelly Sanders deelde deze heerlijke brandnetelsoep met ons. Paul en Jelly Sanders zijn de trotse eigenaars van een prachtige boerderij in de Dordogne; LE ROSEAU. 

Van het vroege voorjaar tot het najaar verhuurt dit gastvrije echtpaar hun Gite “Le Papillon Rouge” , voor meer informatie zie de link onderaan in dit bericht.

Le Roseau ligt in de driehoek Limoges, Brive, en Periqueux en is een van de meest geliefde gebieden van Frankrijk, vanwege zijn heuvelachtige landschap en de kastelen, die hier volop aanwezig zijn, waaronder kasteel Hautefort wat dicht bij Le Roseau ligt.

Le  Roseau is geïnspireerd op het gedachtengoed van ANASTASIA. De eetbare tuin is een levend schilderij. Permacultuur is een levensfilosofie die met tuinieren, bouwen en duurzaamheid werkt.

 

brandnetelsoep

 

 

Brandnetelsoep a la Jelly:

Een pan vol vers geplukte brandneteltoppen
1,5 tot 2 liter water
1 grote ui
2 of 3 aardappels om het wat te binden
2 teentjes knoflook
Olijfolie
Peper, zout, groentebouillon blokje vegetarisch en een scheutje room naar smaak toevoegen.

Ook lekker met salieblaadjes!

 

Schil de aardappels en snijd deze in blokjes
Bak de uien en knoflook even aan in olijfolie
Voeg het water, de aardappelblokjes, de brandneteltoppen en het bouillonblokje toe
Laat ongeveer 20 minuten koken en mix de ingrediënten dan in de blender tot een egale soep
Voeg de room toe en breng op smaak met peper en zout.

 

Buon Appetito!

 

 

 

 

Meer weten over Paul en Jelly?    

VLUU L100, M100  / Samsung L100, M100

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *