Italiaanse focaccia met 100% desem

 

 

Er zijn veel recepten van Italiaanse focaccia met gist… maar in onderstaande video mijn recept met 100% desem.

De twee voorbereidingsdagen voor het desem en het deeg levert een focaccia boordevol met smaak op. Ik maakte een filmpje waar je de stappen van het recept kunt volgen om zelf zo’n Italiaans brood te maken. Lekker bij soep, een salade, bij de barbecue of als borrelhapje.

Buon Appetito!

 

 

 

 

Miniworkshops

Op verzoek van mijn Facebooklezers maakte ik een miniworkshop rijzen. Na het bekijken van de video begrijp je de processen rondom het rijzen beter en kun je het direct praktisch toepassen bij het bakken van een desembrood. Meld je aan via deze link voor de miniworkshop en ontvang direct de inloggegevens.

Als je de miniworkshops desem deel I en II nog niet hebt bekeken, dan kun je deze rechtstreeks via de Facebookpagina bekijken. Na het bekijken weet je wat desem is, kun je het zelf maken, weet je hoe het desem fris en vitaal te houden en hoe het te vermeerderen zodat je er mee kunt bakken.

 

 

Wil je op de hoogte blijven? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

 

Tijdens mijn verpleegkundige opleiding leerde ik uit de boeken en de lessen van de artsen veel over het menselijk lichaam. En het vak dieetleer was een favoriet vak van mij. Inmiddels ben ik alweer jaren niet meer werkzaam in de gezondheidszorg. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan! Ik heb altijd belangstelling gehad voor koken en eten, naast mijn fascinatie voor gezondheid. Bij mij thuis werd altijd lekker gekookt en mijn ouders experimenteerden regelmatig met bijzondere groenten, feestelijk vlees of aparte bereidingswijzen. Mijn broer is professioneel kok geworden, maar ik ben blijven steken als hobby kok. Zo’n jaar of 12 geleden startte ik een kooksite: Irene’s kookhoek. Vervolgens werd ik actief  ‘foodblogger’ via Irene kookt. Daar schrijven gastbloggers mee met recepten en schrijf ik zo nu en dan inhoudelijke artikelen over alles wat met eten & drinken te maken heeft. Irene kookt kun je trouwens ook vinden op Facebook. Soms is de insteek van de blogs meer gericht op gezondheid & bewust eten (zoals biologisch vlees en veel vegetarische recepten).  Het blog wordt gelardeerd met van alles rondom het onderwerp (zuur)desem. Zoals het maken van moederdesem, het kneden van een goed deeg en het vormen van een brood. Maar je vind er ook recepten zoals suikervrije desemspeltmuffins of focaccia op basis van desem.

 

 

  1 comment for “Italiaanse focaccia met 100% desem

  1. augustus 25, 2018 at 10:10 am

    ik heb er veel interesse in maar helaas is de receptuur (bakken, temperaturen, tijden en vormen) niet kompleet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *