Wat smeer jij op je gezicht?

 

 

 

 

10996523_s

Wat smeer jij op je gezicht?

Ik ben wel benieuwd wat jullie allemaal op je gezicht smeren :-) Misschien een dure dagcreme en nachtcreme? Ik zal jullie mijn geheim voor een hele zachte huid verklappen… kokosolie!

Het klinkt misschien een beetje gek maar ik vind het echt een wondermiddel! Zelf heb ik best wel last van een droge huid, niet alleen mijn gezicht maar ook bijvoorbeeld ellebogen die heel droog zijn. Door kokosolie gaat mijn huid weer helemaal glanzen.

 

Dat is vooral in de zomer erg handig (als je droge benen hebt bijvoorbeeld) dan gebruik ik het echt heel erg veel. Oh en nog een handig tipje, je kan kokosolie ook heel goed als zonnebrand gebruiken, je wordt er sneller en heel mooi bruin van!

En na het zonnen kun je het weer gebruiken als after sun :-)

 

Als ik een wondje heb smeer ik er ook wat kokosolie op, ik merk dat het dan sneller geneest.

Ook als haarmasker is het heel fijn te gebruiken, wel goed uitspoelen natuurlijk want het is best wel vettig maar je haar wordt er heel zacht van en gaat er super van glanzen. Er word ook tandpasta van gemaakt. Heb het ook wel eens een tijdje geprobeerd, om mijn tanden witter te laten worden. Het werkte wel een beetje geloof ik maar ik vond het uiteindelijk niet zo fijn.
Kokosolie schijnt ook heel goed te helpen tegen gaatjes.

 

Wil je het een keer uitproberen om zelf tandpasta te maken? dan is dit een fijn recept:

Meng 2 eetlepels koudgeperste kokosolie met  1 theelepel zuiveringszout (natriumcarbonaat)
1 theelepel Keltisch zeezout en 10 druppels etherische pepermuntolie.

10703598_434697913334931_3320933954616586794_n


Je kunt kokosolie ook gebruiken als natuurlijke lipbalsem, of als nagelriemolie. Of als make-up remover. Als je de kokosolie langzaam op je huid masseert en daarna je gezicht heel goed afspoelt met water, dan  haal je echt alle make-up met gemak van je gezicht af, ook waterproof mascara!

 

Het leukste aan kokosolie vind ik dat het product helemaal natuurlijk is. Je weet dus zeker dat je geen rommel op je huid smeert en dat vind ik best wel belangrijk.

 

Wil je meer lezen over kokosolie en ervaringen van anderen? dan vind je onderstaande artikelen misschien ook leuk:
Wat is goede kokosolie?
Het wondermiddel kokosolie: ervaringen van Claudia

 

 

 

 

Hoi, ik ben Nina, 16 jaar oud en ik studeer Ruimtelijke Presentatie en Communicatie aan het Nimeto in Utrecht. Echt een superleuke opleiding. Af en toe schrijf ik voor deze website, als ik iets leuks wil vertellen over een onderwerp wat hier goed past. Maar ik help vooral mee met de grafische vormgeving van deze site, dat past goed bij mijn opleiding en is leuk voor mijn portfolio. Gezond leven wordt voor mij steeds belangrijker, ik ben er nooit zo mee bezig geweest maar merk nu wel steeds meer hoe fijn het is als je lekker in je vel zit en lekker veel energie hebt. En van snoepen, wat ik heel graag doe wordt je niet echt fit heb ik gemerkt. Al wil ik mijn chocoladeverslaving nog niet echt opgeven :) Ook vind het erg belangrijk om mijn huid goed te verzorgen, liefst met zo min mogelijk rommel en zoveel mogelijk puur natuur.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *