Sprinkel sprenkel sprankel …..

kokosKen je dat?

dat je ergens een “schurftige” hekel aan hebt… het begon in mijn puberfase.
Net als ik een gaaf feest in het vooruitzicht had, jawel hoor, voelde ik het al aankomen; een warm, soms pijnlijk plekje op mijn kin of slaap. En natuurlijk, ten dage van het feest prijkte er dan een stoere puist, net niet rijp genoeg om uit te knijpen. Woehaaaa! Had ik weer.

Natuurlijk ging ik dan toch in de weer met scrubs, lotions, allesbelovende crèmes en uiteraard toch een poging tot verwoesting van het onding, om uiteindelijk met een rode plek op mijn gezicht me te wagen in het feestgedruis.

Zo heb ik ook eens zwemmerseczeem gehad, wat maar niet uit te roeien viel omdat ik op waterpolo en wedstrijdzwemmen zat dus het steeds weer opnieuw opliep. En dan is daar nog de koortslip waarvoor ik nooit op tijd iets in huis had.

De pubers in deze tijd hebben maar geluk. Want nu is er dat wondermiddel waar ik vroeger nooit iets over hoorde! KOKOSOLIE, jawel! Sinds vorig jaar ben ik erachter. Sindsdien heeft mijn huid alleen nog gejuicht.

Eerst heb ik met opgetrokken wenkbrauwen alle kostbare smeersels die ik bezat weggegooid. Mijn dag- en nacht crème bestaat tegenwoordig uit heerlijk geurende KOKOSOLIE! Ook de belachelijk dure body crèmes zijn in de prullenbak beland, want er is maar 1 ideaal smeersel voor je lijf en dat is KOKOSOLIE. Ik heb het over de Extra Vierge niet-ontgeurde versie. Want hier zitten alle waardevolle stoffen nog in.

Kokosolie verzacht, beschermt en geneest je huid en maakt je huid jeugdig en gezond. Het bevordert de groei van nieuw, gezond weefsel. Het is ontstekingsremmend, en werkt goed op eczeem, kloven, droge huid, beschadigde huid, koortslip, onrustige huid en oppervlakkige schrammetjes.

 

Tip: als je je voeten insmeert met kokosolie voor een lange wandeling heb je weinig kans op blaren!

Verder gebruik ik het ook als zonnebrandmiddel. Met factor 10 (SPF) blokkeert het 90% van de UVB-straling. Wel moet je natuurlijk niet pal in de zon gaan zitten tussen 12.00 en 14.00. Mocht je toch per ongeluk verbranden, smeer dan gewoon weer die fantastische kokosolie op je lijf. Ook al ben je rood, je zult geen pijn voelen en rustig kunnen slapen.

 

Oh ja. Om nog even op die “schurftige” hekel terug te komen….ons caviaatje had een plek. Een kale plek achter zijn oor in zijn mooie, goudblonde vacht. Een rode, schilferige plek. Ik naar de dierenwinkel. “Oh mevrouw, geen twijfel, dat is schurft!”. “Jakkes, en dat krijgt onze cavia, hoe kan dat nou!” De meneer van de dierenwinkel gaf aan dat hij het beestje kon inspuiten met een middel tegen schurft. “An me hoela” dacht ik, “geen chemicaliën in ons beest” en die avond is onze cavia Brammetje ingesmeerd met kokosolie. Vijf dagen lang de rode plek ingesmeerd en daarna ging hij protesteren dus toen was het waarschijnlijk genoeg. En wat zag ik na een paar dagen….het haar begon weer terug te komen op de kale plek! Na een week was de vacht weer gezond en mooi. Dat was weer een bewijs dat kokosolie werkelijk een wondermiddel is voor onze huid!

Maar weet je dat dit wonderspul nog veel meer kan doen voor je gezondheid? De volgende keer vertel ik je daar meer over, tot dan!

 

 

ClaudiaHi, ik ben Claudia en iets ouder dan dat ik lijk. Van veraf dan he, haha. Ik voel me in ieder geval bruisend! Al lang geleden heb ik de suikers afgeschaft en ingeruild voor sappige vruchten. Toch at ik nog eenzijdig en in “vlagen”. Dus dan weer een periode heel veel zuivel, dan weer een boel kip en dan weer bietjes met fetakaas voor een tijdje.  Maar sinds ik mijn studie Natuurvoedingsadviseur en Orthomoleculaire voeding heb afgerond, eet ik veel gevarieerder en alleen nog pure, natuurlijke producten. Ik merk dat het mijn lichaam energieker en sterker maakt. Verder vind ik beweging belangrijk. Vroeger deed ik het fout. Ik bewoog veel teveel, was verslaafd aan fietsen en zwemmen. Mijn arme lichaampje kreeg nooit genoeg rust om te herstellen met als gevolg; vaak klachten. Nu beweeg ik regelmatig, niet overdreven. En dat is de sleutel van alles: BALANS. Door balans behoud je je vitaliteit. In mijn praktijk “HAPJEVITAAL” streef ik ernaar om mensen hun vitaliteit weer terug te geven. Door te helpen met een gezond eetpatroon en een verantwoorde leefstijl. Het is zo fijn om mensen weer te zien stralen! www.hapjevitaal.nl

 

  1 comment for “Sprinkel sprenkel sprankel …..

 1. Angie
  mei 21, 2017 at 4:34 pm

  Beste Claudia,

  Wat een interessant artikel over extra vierge kokosolie en in het bijzonder het gebruik ervan voor jullie cavia.

  Ik heb zelf twee cavia’s (Bella & Bibi). Zij hebben al vanaf het begin dat ik ze kreeg veel gezondheidsklachten; verkoudheid, schurftmijt en sinds kort helaas ook blaasproblemen. De dierenarts zei dat ik waarschijnlijk pech heb gehad met de fokker, ondanks dat ik hen zo gezond mogelijk probeer te voeden; geen voedsel met toevoegingen en twee keer per dag vers voer.

  Ik denk dat Bella & Bibi door alle medicijnen een slechte start hebben gehad en vind dat het nu afgelopen moet zijn. Ik wil ze graag van binnenuit sterker maken en genezen en niet meer langer aan symptoombestrijding doen. Helaas raak ik door de reguliere dierenartsen alleen maar meer en meer in een negatieve spiraal, waardoor ik het gevoel heb dat de weerstand van mijn cavia’s alleen maar verder afneemt. Ondertussen begin ik best wel ontmoedigd te raken en aangezien ik zelf enorm enthousiast ben over de vele voordelen van extra vierge kokosolie voor de mens, dacht ik dat dit wellicht mijn cavia’s ook kan helpen.

  Echter vind ik het eng om zomaar vanuit het niets te beginnen met kokosolie als voeding voor mijn cavia’s. Heb jij wellicht tips voor mij? Dien ik dit bijvoorbeeld langzaam op te bouwen en/of moet ik een bepaalde max. hoeveelheid aanhouden (naar aanleiding van het gewicht van mijn cavia’s)? Ze wegen ca. 1 kilo.

  Ik hoop ontzettend dat je mij verder kunt helpen met mijn vragen, zodat mijn cavia’s hopelijk over een tijdje een medicijn- en klachtenvrij leven hebben.

  Bij voorbaat dank voor je hulp!

  Hartelijke groet,

  Angie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *