Superfoods

spinazie

Oudgedienden; het superfood spinazie

    Tarwegras of Gerstegras drinken, Goijbessen snoepen; hartstikke hip, maar dacht je dat superfoods een uitvinding van deze tijd zijn? Welnee, ze zijn er al eeuwenlang en juist die ´oudgedienden´ zijn ook nog eens supergezond. Ze zijn lekker, lokaal en niet duur. Oma kende ze al.   Spinazie, de Koning onder de groenten, de groente die de wereld veroverde. De… Read more →

ashwagandha

Het breed spectrum Ashwagandha

Ashwagandha (Withania somnifera) is een van de meest krachtige en nuttige ayurvedische kruiden. Botanisch gezien is het gerelateerd aan tomaat en goji bessen, een deel van Solanaceae familie. Het groeit als een kleine struik, haar bloemen zijn klein en groen, de rijpe vruchten zijn oranje-rood. Voor therapeutisch gebruik worden de knollen gebruikt, gedroogd en verpoederd. Van de verse wortel wordt… Read more →

7831769_s

Peterselie, een geneeskrachtig kruid

Peterselie, een kruid met geneeskracht! Peterselie is een supergezond en geneeskrachtig kruid.  Planten met antioxidanten werken mee aan de gezondheid van ons lichaam, kunstmatige antioxidanten doen dat niet. Peterselie is een natuurlijke antioxidant en wordt al duizenden jaren als geneeskruid gebruikt. Er zijn tientallen ziektes en aandoeningen waar het gebruik van peterselie een helende werking op heeft. Wist je bijvoorbeeld dat… Read more →

9598897_s

Superfoods die je immuunsysteem versterken

Ons immuunsysteem zorgt voor een natuurlijke afweer tegen ziektekiemen en infecties en helpt ons lichaam zich tegen ziekten te verdedigen.     De keuze van de juiste voedingsmiddelen is daarbij erg belangrijk.  Omdat Superfoods zeer hoog in antioxidanten en fytonutriënten zijn,  laag in calorieën en rijk aan vezels, mineralen, vitaminen en andere essentiële voedingsstoffen, leveren zij een enorme bijdrage aan… Read more →

Rode bieten als bloeddrukverlager

  De bloeddruk kan effectief verlaagd worden met bieten(sap).   Dit blijkt uit 2 experimenten. In het eerste experiment werd de bloeddruk gemeten van 18 mannen met een normale bloeddruk na consumptie van 0, 100, 250 en 500 gram bietensap. In het tweede experiment kregen 14 mannen brood met smeersels zonder bieten (controlegroep) of met 100 gram witte of rode… Read more →

490876-5eeb22e8d687299176dccf720702f569

De medische werking van bieten

Ontdek de krachtige en gezonde eigenschappen van rode bieten!   De biet (Beta vulgaris) is een plant uit de amarantenfamilie Amaranthaceae en het geslacht biet (beta). Het is een plant met een al of niet vlezige wortel. Herkomst  van de ‘strand’biet is Zuid -Europa. (Middellandse-Zeegebied). De Grieken en Romeinen staan aan de basis van de ontwikkeling van deze groente. Deze groente… Read more →

Chlorella_1

Chlorella, een eencellige krachtpatser

Chlorella, een eencellige krachtpatser!   Steeds meer mensen ontdekken de kracht van Chlorella. Dit 100% plantaardig produkt zet de voedingswereld op zijn kop. Chlorella is geen geneesmiddel en geen supplement maar een ronde groene eencellige alg en kan gezien worden als een  hoogwaardige voedingsbron met een grote toekomst.   Deze alg bevat meer dan 20 essentiële vitaminen, mineralen en aminozuren… Read more →