Paardenbloem

 

 

dandelion-321747_1280Overal zie je ze de grond uitschieten momenteel… de paardenbloemen! Deze bloemen zijn eetbaar en supergezond! Je kunt de bladeren, de bloemen en zelfs de wortelen eten. De paardenbloem heeft geneeskrachtige eigenschappen en is ook bijzonder goed voor de leverfunctie.

Haal de paardenbloem bij voorkeur van een weiland vanwege de betere grond. Let op dat je niet langs een drukke weg of een gebied waar veel honden uitgelaten worden bloemen voor consumptie plukt.

Het afkooksel van de wortels, de bladeren en de bloemen is ontgiftend en bloedzuiverend

Een krachtig levertonicum maak je door 30 gram van de gedroogde wortel te koken in ruim 1 liter water, en doorkoken tot er ongeveer de helft van over is. Neem daarvan 2 à 3 theelepels drie of vier keer per dag.

De verse bladeren (voordat de bloemen zich ontvouwen) kunnen heel goed in de sla, of je kunt er zelfs sla van maken. Deze bladeren zijn enorm rijk aan vitamine C.

De kleine nog ongeopende bloemen in de rozetten zijn een gezonde delicatesse die je kunt meebakken in je gerechten, of bijvoorbeeld fijngesnipperd meebakken in een pannenkoek.

Jonge blaadjes met een beetje zout op je brood en je hebt een heerlijke sandwich.

Verzamel de gele bloemen in het voorjaar, doe ze in een liter water, en zet dat in de ijskast. De volgende ochtend drinken, een heerlijke en supergezonde drank.

 

De mogelijkheden zijn legio, wees creatief :) een heerlijke supergezonde en volledig gratis superfood; a gift from Mother Nature.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *