Peterselie, een geneeskrachtig kruid

7831769_s

Peterselie, een kruid met geneeskracht!

Peterselie is een supergezond en geneeskrachtig kruid.  Planten met antioxidanten werken mee aan de gezondheid van ons lichaam, kunstmatige antioxidanten doen dat niet. Peterselie is een natuurlijke antioxidant en wordt al duizenden jaren als geneeskruid gebruikt. Er zijn tientallen ziektes en aandoeningen waar het gebruik van peterselie een helende werking op heeft. Wist je bijvoorbeeld dat dit kruid boordevol ijzer zit? Veel meer nog dan spinazie, ideale voeding  dus als je bloedarmoede hebt.

 

De universiteit van Michigan heeft begin 2011 een onderzoek afgerond waaruit bleek dat peterselie ook een probaat middel is in de strijd tegen borstkanker. Uit onderzoek met ratten blijkt dat de stof Apigenin, die onder meer in peterselie, selderij, appels, sinaasappels en noten zit, de groei van borstkankertumoren helpt verminderen. Deze ontdekking is van grote invloed op de behandeling van borstkanker bij vrouwen.

Onderzoekers stelden ratten met een vorm van borstkanker bloot aan Apigenin. De ratten die het stofje toegediend hadden gekregen, ontwikkelden minder tumoren dan de ratten die het stofje niet kregen. Ook werd de groei van tumoren verminderd, doordat het stofje de vorming van nieuwe bloedvaten blokkeert. Vervolgonderzoek is nodig om te achterhalen welke dosis een mens nodig heeft om hetzelfde effect te bereiken. Een ons peterselie bevat 300 mg Apigenin, een ons selleriebladeren 56 mg. Ter vergelijking: Als je dit  in de vorm van supplementen inneemt krijg je ongeveer 50 mg Apigenin per capsule binnen.

Ook is peterselie goed voor vrouwen in de menopauze.  Er zit namelijk apiol in, een bio-identiek hormoon dat een component is van oestrogeen; het vrouwelijke hormoon wat een belangrijke rol speelt voor de vrouwelijke geslachtsorganen. Het drinken van peterselie thee helpt de hormoonbalans in harmonie te brengen. Daarnaast is het goed voor vrouwen die menstrueren en vrouwen met PMS. Peterselie kan verlichting brengen bij menstruatiepijn en zorgen voor meer regelmaat als je last hebt van een erg onregelmatige menstruatie.

 

11971445_sPeterselie zit boordevol kalk, ijzer, vitamine B en antioxidanten en heeft vochtafdrijvende eigenschappen en is daarom ook een ideaal kruid in een detox programma, het helpt je bloed te zuiveren en houdt de aderen elastisch. De bloedvaten worden sterker wat goed is tegen hart- en vaatziekten. De nieren gaan beter functioneren door inname van dit geneeskruid. Het helpt  tegen opname van te veel zout in het lichaam en bij het reinigen van blaas maar ook de lever. Het forceert lichaamsonvriendelijke stoffen om het lichaam te verlaten.

Het nuttigen van peterselie kan je helpen als je last hebt van oorproblemen, bijvoorbeeld bij oorontsteking maar ook bij doofheid omdat het je gehoor versterkt.

 

Spijsvertering: dat peterselie vaak als garnering op een bord wordt gelegd is niet voor niets; peterselie is erg goed voor de spijsvertering.  Het doodt bacteriën in de maag en zorgt voor een gunstig klimaat in ons spijsverteringsstelsel.

Heb je last van een slechte adem? Of ben je je tandenborstel vergeten? Gebruik peterselie! Het is een goede mondverzorging, en goed voor je gebit, want je tanden worden er sterker van. Peterselie maskeert een slechte adem, zelfs bij knoflookgebruik maskeert peterselie de geur.

Daarnaast is peterselie is zeer voedzaam. Het kan geen kwaad deze plant dagelijks te nuttigen. Wel is het belangrijk om peterselie niet extreem lang te verhitten. Kook het bijvoorbeeld niet mee in de soep maar strooi het vers in je soepkom. Gefrituurde of gekookte peterselie is totaal ontdaan van waardevolle voedingsstoffen, dus gebruik peterselie vers en rauw!

 

 

Wil je meer lezen over de helende kracht en het gebruik van plantaardige geneesmiddelen? Onderstaand boek gaat erover,  klik op onderstaande afbeelding voor meer informatie. Door dit boek te bestellen via Superfoodlifestyle steun je direct ons werk.

  

 

 

Superfoodlifestyle.nl doet geen claims over diagnose, behandeling of genezing. De inhoud van deze site is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden.

Bronnen o.a. : informatiedierproeven.nl, ergogenics, Endocrinology. 2003 Aug;144(8):3368-75,ortho.nl


Spiruella Superfoods raw