Superfoods die je immuunsysteem versterken

9598897_s

Ons immuunsysteem zorgt voor een natuurlijke afweer tegen ziektekiemen en infecties en helpt ons lichaam zich tegen ziekten te verdedigen.

 

 

De keuze van de juiste voedingsmiddelen is daarbij erg belangrijk.  Omdat Superfoods zeer hoog in antioxidanten en fytonutriënten zijn,  laag in calorieën en rijk aan vezels, mineralen, vitaminen en andere essentiële voedingsstoffen, leveren zij een enorme bijdrage aan het versterken van je immuunsysteem.

Het handhaven van een gezond immuunsysteem is een zeer goede manier om ziekten tegen te gaan en te voorkomen. Voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamine A, C en E, selenium, zink, kalium, magnesium, calcium en omega-3 vetzuren zijn zeer geschikt voor het opbouwen van onze immuniteit. Enkele van de beste superfoods  in deze categorie zijn o.a.: Marine phytoplankton, Maca, Cacao, Blauw Groene Alg, Tibetaanse Goji bessen, Cordyceps Sinensis Paddenstoelen.

 


Spiruella Superfoods raw

Marine Phytoplankton is beslist een unieke superfood. Het is de basis van de voedselketen en bevat een indrukwekkende reeks voedingsstoffen waaronder Omega-3 vetzuren (EPA), eiwit, chlorofyl, aminozuren, mineralen, pigmenten, enzymen en sporenelementen. Marine Phytoplankton bevat o.a.: chlorofyl, EPA (10-20%),  Astaxanthine en Canthaxanthine,  Fosfolipiden (die helpen bij de opname van EPA en andere essentiële omega 3 vetzuren), Beta-caroteen en zeaxanthine, violaxanthin, antheraxanthin, vaucheriaxanthin (alle krachtige antioxidanten). Compleet eiwit (50%)

 

Maca is een kleine Peruaanse plant die al duizenden jaren gekweekt en genuttigd wordt en een prachtige mix van vezels, mineralen en koolhydraten bevat. Maca ondersteunt het energie niveau en het stabiliseren en reguleren van hormoonspiegels. Maca bevat veel mineralen en in het bijzonder ijzer (15mg/100mg) en calcium (285mg/100g).

 

Cacao heeft het hoogste vitamine C-gehalte in zijn ruwe natuurlijke vorm, is een natuurlijke bron van magnesium, chroom, ijzer, calcium, kalium, zwavel, koper en zink, en ook zeer rijk aan mineralen. Cacao kan gebruikt worden als een zeer effectief en gezond mineralensupplement.

 

Blauw-groene algen hebben een breed scala aan fytonutriënten , waaronder zeldzame spoorelementen, biologisch actieve enzymen, aminozuren, essentiële vetzuren, B12, chlorofyl, phenylethylamine (PEA), glycol-proteïnen, complexe suikers, vitaminen en mineralen die gemakkelijk kunnen worden opgenomen in het lichaam door de zachte celwand. De chlorofyl in de algen helpt bij het onderhouden van een gezond immuunsysteem en het ontgiften van het lichaam.  Blauw Groene Algen helpen zware metalen en andere milieuverontreinigende stoffen te verwijderen uit ons lichaam. Ze bevatten ook alle acht essentiële aminozuren plus de “semi-essentiële” aminozuren. Uitgebreid onderzoek heeft aangetoond dat mensen die blauw-groene algen toevoegen aan hun voedingspatroon, een algemene toename ervaren van mentale alertheid, mentaal uithoudingsvermogen,  versterking van het korte en lange termijn geheugen, probleemoplossend vermogen, creativiteit, en een algeheel vergroot gevoel van welzijn.

 

Tibetaanse Goji bessen hebben meer bèta-caroteen dan wortelen, 21 mineralen en sporenelementen, meer ijzer dan spinazie, veel meer vitamine C dan sinaasappels en nog vele andere vitaminen en mineralen, waaronder calcium, magnesium, vitamine B1, B2, B6, en vitamine E.

 

De Cordyceps Sinensis Paddenstoel is een bijzondere geneeskrachtige paddenstoel met een buitengewoon scala aan toepassingsmogelijkheden. Cordyceps bezit werkelijk een buitengewoon arsenaal aan vitamines, mineralen, vetzuren, aminozuren, sporenelementen en antioxidanten. Deze veelzijdige superfood helpt o.a. bij het verhogen van libido en seksuele prestaties, het ondersteunen van een sterk en gezond hart en cardiovasculair systeem, het verhogen van cellulaire energie, verbetering van het geheugen, het verhogen van de opname van voedingsstoffen, het verminderen van stress en angst, en het bevorderen van rust.
Waarom zou je geld uitgeven aan medicijnen als je gezond kunt blijven door in eerste instantie op een natuurlijke manier je immuunsysteem te versterken en te optimaliseren?

 

16886110_s

 

 

 

Superfoodlifestyle.nl doet geen claims over diagnose, behandeling of genezing. De inhoud van deze site is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden.

 

Meer lezen over superfoods of heerlijke recepten uitproberen?

9789079872503

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *