Chlorella, een eencellige krachtpatser

Chlorella, een eencellige krachtpatser!

 

Steeds meer mensen ontdekken de kracht van Chlorella. Dit 100% plantaardig produkt zet de voedingswereld op zijn kop. Chlorella is geen geneesmiddel en geen supplement maar een ronde groene eencellige alg en kan gezien worden als een  hoogwaardige voedingsbron met een grote toekomst.

 

Deze alg bevat meer dan 20 essentiële vitaminen, mineralen en aminozuren zoals B1, B2, B3, B6, B12, calcium, eiwitten, magnesium (antistress), C, E etc. en bevat de hoogste concentratie chlorofyl die tot nu toe op organismen zijn gevonden. Daardoor biedt deze eencellige de uit 70 triljoen cellen bestaande mens hulp bij de ondersteuning van het immuunsysteem en bij de handhaving van het natuurlijk evenwicht in de darmflora. In Oost-Azië zijn er miljoenen enthousiaste gebruikers van dit krachtige voedingssupplement. Een belangrijke reden is de aanwezigheid van CGF (Chorella Growth Factor), bekend om de celvernieuwende werking.

Het CFG is een buitengewone eigenschap van chlorella, een eigenschap die wetenschappers wereldwijd bezig houdt. Wetenschappers vinden geen antwoord op de vraag waarom chlorella sneller groeit dan om het even welk ander voedingsmiddel dat door de mens wordt gekweekt. Chlorella verviervoudigt zichzelf  iedere 20 uur. Wanneer de CGF door de mens wordt geconsumeerd, verhoogt het vermogen weefsels te herstellen en te genezen aanzienlijk. Bovendien vermeerdert de groeisnelheid van de lactobacillus (gewenste bacteriën) in de darm.

 

Chlorella is in 1890 ontdekt door de Nederlandse wetenschapper Professor M.W. Beijerinck. Hij was de eerste die Chlorella cultiveerde in zijn laboratorium in Delft. Vanaf de jaren 50 is chlorella op de markt in Japan , ruim 5 miljoen Japanners gebruiken Chlorella als aanvulling op hun voeding. Ook de Koreanen zijn al vele jaren vertrouwd met dit voedzame produkt.  Professor Beijerinck  noemde de alg Chlorella, afgeleid van Chloros (groen) en Ella (klein) omdat deze alg microscopisch klein is, zo’n 2 tot 8 micron, wat overeenkomt met de grootte van onze bloedlichaampjes.

 

Door de hoge concentratie chlorofyl is chlorella ook een uitstekend middel om te ontgiften. Chlorofyl is een van de sterkste ontgiftingsmiddelen die we kennen! Als cellen ontgift worden, slinken ze en gaan terug naar een gezonder, kleiner formaat. Voor sommigen kan dit een bijkomend voordeel hebben: gewichtsverlies. De combinatie van een grote hoeveel eiwitten en celvernieuwende eigenschappen (DNA en RNA) heeft gunstige effecten op de huid. De alg doet veel goed werk in uw lichaam. Het kan u ook helpen bij vermoeidheid en energieverlies.

 

Chlorella lijkt alles te hebben dat de gezondheid kan heropbouwen. Hier zijn slechts enkele voordelen van chlorella opgesomd. We zullen zeker vaker schrijven over dit bijzondere product! Er zijn honderden wetenschappelijke verslagen uit Japan en de VS over de gezondheidsvoordelen van chlorella. Op dit ogenblik is chlorella het meest verkochte gezondheidsvoedingsmiddel in Japan en neemt er sinds 1985 ongeveer de plaats in van gerstgrassap. Let bij het aanschaffen wel op dat u pure chlorella koopt zonder toevoegingen, bindmiddelen etc

 

Het is naïef te verwachten dat één of twee gram van deze voedingsprodukten de fouten van de voeding of de gebreken van de opname kunnen opvangen. In de voedingstherapie met deze supergroenen wordt een dagelijkse dosis van minimaal 5 gram aanbevolen, terwijl in bepaalde gevallen tot 15 gram (2 eetlepels) zuiver sapconcentraat wordt aanbevolen. In deze hoeveelheid is het aanbod betekenisvol genoeg om wezenlijke celvernieuwing en aanvulling van de tekorten te bewerken.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *